Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 23:21

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η κοπή πίτας 2022!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

  Την Τρίτη 22/2/22, στον Ιερό Ναό Παναγίας Παραβουνιώτισσας στην Ερέτρια, τελέσθηκε με τα προβλεπόμενα μέτρα των υγειονομικών διατάξεων, το Ιερό Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και η κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας.

   Με την χάρη του Θεού οι εν Χριστώ αδελφοί μας, με την συμμετοχή τους απέδειξαν την αγάπη τους στην Εκκλησία μας.

   Ο εφημέριος, προέτρεψε τους Ενορίτες να ακολουθήσουν την Ενότητα, την υπακοή, την αγάπη. Ας  γίνουμε οι χορδές μιας κιθάρας η οποία προσφέρει όμορφη μελωδία, όταν είναι κουρδισμένη  σωστά.

  Η ημερομηνία της εορτής, της Συνάξεως μας, δεν ήταν τυχαία. Εφόσον ο αριθμός 2 επικρατεί, (22/2/22). Παραπέμπει να μην εμμένουμε στην μονάδα, στον εγωισμό, αλλά να σκεφτόμαστε τον άλλον, τον πλησίον, με την Ευαγγελική αρετή της ενσυναίσθησης. Όχι στο εγώ αλλά στο εμείς, αρκεί βέβαια και το εμείς να εμπεριέχει την ευλογία και καθοδήγηση του επισκόπου μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος  κ.κ. Χρυσοστόμου και της Εκκλησίας μας! 

 Εν συνεχεία τα παιδιά του κατηχητικού, οι κατηχήτριες με την συνοδεία κιθάρας, κατέπληξαν ευχάριστα με τα χριστιανικά τραγούδια τα οποία τραγούδησαν. 

  Οι μαθητές του Ωδείου Ι. Μητροπόλεως, του παραρτήματος της Ενορίας μας, έψαλλαν βυζαντινούς  ύμνους, προσφέροντας την δυνατότητα να συνεχιστεί η Ιερά Παράδοση.

    Τέλος το φλουρί κέρδισε παιδί της Χορωδίας, η Ελένη, η επιτροπή πρόσφερε ως δώρο  ξύλινο Σταυρό με βάση.

    Με Ευγνωμοσύνη, δοξολογούμε τον Τριαδικό Θεό, για την ευλογία την οποία επέτρεψε στην ταπεινή Ενορία μας. Με σεβασμό και αγάπη ευχόμαστε υγεία και πνευματική πρόοδο στην ζωή όλων.

Διά το Εκκλησιαστικό συμβούλιο

π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης

 

Διαβάστηκε 516 φορές