Π. Χαράλαμπος

ην τελετή αποδοχής στην Ορθόδοξη Εκκλησία των ποτέ αποσχισθέντων ή πεσόντων στις αιρέσεις πραγματοποίησε στις 22 Νοεμβρίου 2015 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας,

Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2015 13:42

Δες το πριν πεθάνεις!(VIDEO)

   Με την Χάρη του Θεού, η Νεανική Συντροφιά ΑΓΚΑΛΙΑ Ι.Ν. Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας, πραγματοποίησε Εκδρομή στο Νεανικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
   Η συνάντηση είχε ως στόχο να αναπτυχθούν οι σχέσεις των δύο Κατηχητικών Σχολείων, ηλικίες Γυμνασίου - Λυκείου και τα παιδιά να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Οι δύο Ιερείς, π. Γεώργιος Χριστοδούλου και π. Χαράλαμπος μαζί με τις κατηχήτριες ανέλυσαν τη σπουδαιότητα της Μετανοίας μέσα από σχετική προβολή που παρουσιάστηκε στην αίθουσα.

Τέλος, οι δύο ενορίες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την άνοιξη.

   Αγαπητοί Ενορίτες Σαρανταλείτουργο λέγεται η τέλεση της Θείας Λειτουργίας επί

σαράντα συνεχείς ημέρες. Γίνονται υπέρ υγείας των ζώντων και ιδιαιτέρως υπέρ

αναπαύσεως των κεκοιμημένων χριστιανών, κατά τις ημέρες νηστείας των

Χριστουγέννων από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι 25 Δεκεμβρίου. Είναι μία αξιόλογη

πνευματική εμπειρία η συμμετοχή μας σε αυτό και αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για τις

οικογένεια μας. Πρέπει να συμμετέχομε στη Θεία Λειτουργία κατάλληλα

προετοιμασμένοι, με εξομολόγηση και προσευχή. Να κοινωνούμε των Αχράντων

Μυστηρίων του Χριστού “εις άφεσιν αμαρτιών ημων και εις ζωήν αιώνιον”.

Συμπληρώστε και κόψτε τα ονόματα έως 14/11 

"…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….........

ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ                             ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ …………………………………………………………………………………………………………………………………τηλ.:…………………………Ημερομηνία Θείας Λειτουργίας…………………………………

Ονοματεπώνυμο………………………………………………………………………

τα ΔΩΡΑ της Θ.Λ. είναι:1 πρόσφορο .2)Τρεις Λαμπάδ3)Μοσχοθυμίαμα καικαρβουνάκια. 4)Ελαιόλαδο. 5) Κρασί– NAMA

IMG 20151026 092652    Η Εκκλησία μας ως στοργική μητέρα, ανοιξε την αγκαλιά της στα παιδιά της Ερέτριας,για να προσφέρει εκτός από την αγάπη της, την ταπεινή συμπαράσταση στους μαθητές που πέτυχαν μέσα σε αντίξοες συνθήκες, την εισαγωγή τους σε ανώτατες και ανώτερες σχολές.

   Μεσά σε ένα κλίμα λαμπρής εορτής, μετά την Θ.Λειτουργία της 26ης Οκτωβρίου, συναχθήκαμε στον Ι.Ναό ώστε να τιμήσουμε τον Μυροβλήτη Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, επίσης με αφορμή τον Άγιο προστάτη των νέων, καθηγητές, μαθητές, και ο πιστός λαός συμμετείχε σαν μια οικογένεια στην προσφορά επαίνων προς τους μαθητές καθώς και ενός ημερολογίου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

  Με πολλή χαρά ευχόμαστε στους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες καλή σταδιοδρομία στις σπουδές και σε ολόκληρη την ζωή τους.

    Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους στην εκδήλωση της Ενορίας μας, ιδιαιτέρως την διευθύντρια Λυκείου κα Γώτα η οποία απεύθυνε θερμά λόγια στο Εκκλησιαστηκό Συμβούλιο και στα παιδιά, καθώς και τον Θεολόγο κ. Αντ. Χαϊδούτη ο οποίος από του άμβωνος κήρυξε το λόγο του Θεού, αναφέροντας τον Βίο του Αγίου και προτρέποντας τους νέους να έχουν ως πρότυπο στη ζωή τους το ΘΑΡΡΟΣ του. Επίσης συγχαίρουμε τον δάσκαλο του Δημοτικού σχολείου κ. Γεώργιο ο οποίος διάβασε ένα ποίημα σχετικό με την περίσταση, καθώς και την Θεολόγο του Γυμνασίου κ. Ντόκου η οποία πρόσφερε τους επαίνους στα παιδιά.

 Φυσικά νοιώθουμε εν Χριστώ Ιησού υπερήφανοι επειδή στην προετοιμασία εμάθησης Αρχαίων Ελληνικών, Μαθηματικών και Ξένων Γλωσσών, πολλά παιδιά (50 μαθητές) είχαν την συμπαράσταση από τις κατηχήτριες και κυρίως της γενικής συντονίστριας κ. Μαλαματένιας Κιάκη. Τις ευχαριστούμε για τους κόπους που κατέβαλαν. Η Παναγία να ευλογεί τις οικογένειες όλων.  

     Με την Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου,

Στις 22/9 ΤΡΙΤΗ  17:30,

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Σάββατο, 05 Σεπτέμβριος 2015 09:16

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος (τεύχος 34)

Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2015 09:48

ποίημα για την υγεία!

Έναρξη
Προηγούμενο
1
Σελίδα 1 από 35